Lämpökuvaus

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton rakennusten laadun ja kunnon arviointimenetelmä. Lämpökuvausta voidaan käyttää niin uudisrakennusten laadunvalvontamittauksissa, kuin vanhojen rakennusten kuntotutkimuksissakin. Lämpökuvauksella paikannetaan rakenteiden viat, kuten ilmavuodot, eristeviat, kylmäsillat, ja tietyin edellytyksin myös kosteus- ja homevauriot. Lämpökameralla nähdään mm. myös vesipattereiden ja putkistojen tukkeumat, termostaattien toimivuus sekä lattialämmitysputkien sijainti. Kuvauksen tulokset voidaan nähdä ja tarvittaessa hyödyntää heti. Lämpökuvauksen pohjalta tehdyt korjaustyöt maksavat lämpökuvauksen takaisin hyvinkin lyhyessä ajassa, esim. pienentyneen energialaskun tai ennalta ehkäistyn kosteusvaurion muodossa. Ajallista säästöä syntyy myös, kun korjaustyöt osataan kohdistaa oikeisiin paikkoihin, eikä turhaan avata terveitä rakenteita.

Pientalojen yksivaiheinen lämpökuvaus

Rakenteet lämpökuvataan normaalissa käyttötilanteessa.

Kuvat ja koosteraportti tutkimuksesta toimitetaan tilaajalle.

Hinta: pyydä tarjous

Pientalojen kaksivaiheinen lämpökuvaus

Lämpökuvaus suoritetaan kaksivaiheisena. Ensin lämpökuvataan rakenteet normaalissa käyttötilanteessa. Tämän jälkeen lämpökuvataan rakenteet uudelleen tiiviysmittauslaitteilla luodussa keinotekoisessa alipaineessa. Tällöin löytyvät pienimmätkin rakenteiden ilmavuodot, joita ei välttämättä normaalissa paineolosuhteessa löydetä.

Kuvat ja koosteraportti tutkimuksesta toimitetaan tilaajalle.

Hinta:  pyydä tarjous

Muut työt (esim. lämmitysputkiston paikantaminen tai rakennusosan tutkiminen):       70 €/tunti

Myös rivitalot ja isommat kohteet tarjouksen mukaan!

Toimialuemme on mm. Lahti, Kouvola, Hyvinkää, Helsinki, Espoo, Vantaa, Hämeenlinna, Mikkeli, Heinola, Tampere, Lappeenranta, Porvoo.